Om oss

Välkommen till Bollekollen

En anläggning för alla åldrar

STÖRSTA BIKEPARKEN I VÄSTRA GÖTALAND!

Bollekollen är en aktiv cykel- och skidanläggning som drivs av ett stort antal engagerade ideella krafter. Vårt fokus ligger på att återskapa Bollekollen i det skick det en gång var och utveckla till en riktigt bra cykelanläggning.

Bakgrund

1968 var året då en av Västsveriges största och första skidanläggningar invigdes, Bollekollen i Bollebygd. Anläggningen byggdes upp och drevs av ett antal kommuner runt omkring Bollebygd till en bit in på 70-talet, då det var nära att den lades ner, på grund av milda vintrar, men köptes då upp av en privatperson som drev den under många år.

I mitten av 90-talet så kom de milda vintrarna tillbaka och skidbacken var stängd under många år. Sly och växtlighet tog mer och mer över anläggningen, och i folkmun så sades det att Bollekollen har sett sina glansdagar, en epok har gått i graven.

2014 inleddes en ny era, när Bollekollen köptes av ett gäng passionerade entreprenörer som alltid har haft ett gott öga för anläggningen. Många hundratals timmar lades ner för att röja pisterna och göra dem klara för skidåkning igen.

Bollekollen utnämndes till Bollebygds kommuns ambassadörer 2015, med motiveringen ”För att de med stor entusiasm och framtidstro antagit utmaningen att skapa en fantastisk anläggning för såväl sommar- som vinteraktiviteter och därigenom visat att de är goda förvaltare av det starka entreprenörskap som i generationer präglat Bollebygds kommun.”

2016 öppnades Bollekollen upp igen för skidåkning för allmänheten för första gången på ca 20 år. Sommaren 2016 byggdes även de första cykellederna i backen med endast krattor och spadar, och strax efter öppnades de  även för allmänheten.

2017 byggdes en av de första maskin-grävda cykellederna i södra Sverige. 

Ta er tid att besöka oss och hjälp oss i vår satsning att återskapa Bollekollen till en ny modern anläggning.

 • 2022

  Utsedd till Årets hemmabacke av SLAO
  (Svenska skidanläggningars organisation)

 • 2017

  Invigning av vår första maskingrävda cykelled

 • 2016

  Nypremiär för skidåkning i Bollekollen.

 • 2015

  Bollekollen utses till Bollebygdsambassadörer.

 • 2014

  Bollekollen får nya ägare med fokus på aktiviteter året runt.

 • 1968

  Invigning av Bollekollens skidanläggning

 • 033-12 31 31

 • info@bollekollen.se

 • Slalomvägen 2, Bollebygd


© Bollekollen. Produktion: Budskapet kommunikation AB